Antradienį specialiųjų ir socialinių įgūdžių klasių mokiniai tyrinėjo daržoves ir vaisius, augančius Lietuvoje: moliūgą, cukiniją, patisoną, obuolius, kriaušes. Auklėtoja priminė mokiniams, kodėl sveika valgyti daržoves ir vaisius, kokių svarbių mineralų ir vitaminų jie turi. Vaisiai ir daržovės mūsų organizmui reikalingi dėl to, kad juose ypač gausu C, PP, A, K bei B grupės vitaminų, kitų mums naudingų medžiagų, taip pat mineralinių medžiagų – kalio, kalcio, fosforo, magnio, geležies. Be to, daržovėse ir vaisiuose yra nemažai skaidulinių medžiagų. Mokiniai lygino daržoves ir vaisius pagal formą, dydį, svorį, kvapą, lavindami smulkiąją motoriką, iš daržovių ir vaisių pagamino du ežiukus, kurie savo spygliuose nešė obuolius.
I. Kočinienė