Prabėgus karštai vasarai ir keliems auksinio rudens mėnesiams, ant mūsų vaišių stalo vis dar gausu daržovių ir vaisių, užaugintų Lietuvoje.
Spalio 24 dieną socialinių įgūdžių klasių mokiniai dalyvavo patyriminėje veikloje „Rudens gėrybės, augančios Lietuvoje“. Veiklos metu mokiniai lytėdami, uostydami, ragaudami susipažino su rudens gėrybėmis: kopūstais, brokoliais, briuselio kopūstais, morkomis, burokėliais, bulvėmis, moliūgais, salierais, šparaginėmis pupelėmis, ridikėliais, paprikomis, pomidorais, agurkais, salotomis, svogūnais, slyvomis, kriaušėmis, spanguolėmis, lazdynų riešutais. Mokiniai bandė atpažinti ir įvardinti daržoves ir vaisius, palyginti jų skonį: kuo skiriasi petražolės šaknys nuo stiebo ir lapų arba raudonasis svogūnas nuo gelsvojo. Mokiniai sužinojo, jog raudonasis svogūnas savo gydomosiomis savybėmis gali sumažinti cholesterolio ir cukraus kiekį kraujyje, mokėsi traiškyti lazdynų riešutus ir atskirti branduolį.
G. Deinarovičienė